Planning en degelijke alternatieven zijn de oplossing.

Op 5 mei 2014, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Vanaf dit weekend tot in de zomer zal er gewerkt worden aan ons wegennet. Eerst zal de E34 worden aangepakt en vervolgens de E17. Hinder voor de verkeersgebruiker zal groot zijn, maar ook de omliggende dorpen zullen met de gevolgen van de verkeersproblemen geconfronteerd worden.

Herstellingen en onderhoud van ons wegennet zijn noodzakelijk. Deze veroorzaken uiteraard verkeersproblemen, maar ze niet uitvoeren is nu eenmaal geen optie. Wel stellen we ons vragen bij de planning van de werken en bij de mogelijke alternatieven om een verkeerschaos te vermijden.

Een jaar geleden vonden er reeds grootschalige werken plaats aan hetzelfde stuk van de E34. Met een betere planning hadden de huidige werken kunnen worden meegenomen, waardoor de totaliteit van de hinder minder zou zijn geweest.

Daarnaast is er bij dergelijke werkzaamheden nood aan degelijke alternatieven. Met rijstijdborden alleen zal het mobiliteitsprobleem niet worden opgelost. Wij zijn dan ook tevreden dat de Vlaamse overheid tijdens de duur van de werken de Liefkenshoektunnel als gratis alternatief aanbiedt.

Zorg ervoor dat het Waasland mobiel blijft en de dorpskernen niet overspoeld worden door sluipverkeer!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is