Persbericht : Internetpagina "Wegenwerken Beveren"

Op 23 april 2012, over deze onderwerpen: Openbare werken

Grote wegenwerken in Beveren

In drie verschillende deelgemeenten worden we momenteel geconfronteerd met grote wegenwerken. Zulke werken zorgen voor een moeilijke bereikbaarheid. Omwille van een slechte communicatie worden de problemen nog verergerd. Het gebrek aan goede informatie zorgt voor gevaarlijke verkeersituaties en plaatselijke opstoppingen. Bij de middenstanders leidt het tot heel wat wrevel. Een betere communicatie en informatie zou een deel van de problemen kunnen wegnemen.

In de  2de week van de Paasvakantie heeft men de omleiding (omwille van de werken op de Krijgsbaan) doorheen de KMO-zone Schaarbeek richting Melsele afgesloten, echter zonder de signalisatie aan te passen. Met heel wat chaotische verkeerssituaties tot gevolg. De signalisatie werd pas na een aantal dagen aangepast. 

Betere communicatie is nodig

Duidelijk schort er iets in de communicatie tussen het Gewest, de aannemers, bouwheren en de gemeente. Een internetpagina “wegenwerken Beveren” met een minimum aan duidelijke informatie zou een goede oplossing zijn. Via zulke pagina kan men op voorhand zijn reis plannen. Ook de bereikbaarheid van middenstanders kan men er in detail op weergeven. 

N-VA stelt voor dat zulk initiatief door de gemeente Beveren wordt voorzien, wegenwerken zullen er immers altijd blijven. Men zal hiermee snel op de bal kunnen spelen zodat problemen vermeden worden. Belangrijk is ook de mogelijk te voorzien van een reactiemodule waarmee bestuurders en inwoners onmiddellijk problemen kunnen melden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is