KSA verhuist naar sportzone

Op 28 mei 2014, over deze onderwerpen: Jeugd

KSA-VKSJ Frassati is de grootste jeugdbeweging van Vrasene met een 150-tal leden. De vereniging heeft momenteel zijn vaste stek achter de parochiekring maar de toekomst van die site is erg onzeker. "We beschikken nu over slechts drie lokalen waarvan één leiderslokaal", zegt bestuurslid Michel Vercauteren. "De gebouwen zijn erg verouderd en veel te klein." Speelruimte is er al evenmin. "We nemen meestal de fiets naar recreatiedomein De Ster of het kasteeldomein Cortewalle als we buitenactiviteiten plannen", zegt leidster Lynn Van Puymbroeck. "Aan ons huidig lokaal is nauwelijks buitenruimte en ernaast is een parking die altijd vol auto's staat. Aangezien ons ledenaantal nog elk jaar aangroeit, zijn we al een tijdje op zoek naar een andere locatie."

Schepen van Jeugd Filip Kegels (N-VA) vond die in de sportzone.

"Naast de hondenschool heeft de gemeente nog enkele velden liggen. Er mag op gebouwd worden en dus kunnen we het dossier snel opstarten. De grond was vroeger gereserveerd voor de tennisclub van Vrasene maar die bestaat niet meer. De sportzone biedt meer mogelijkheden voor de KSA en we krijgen zo een centrale plaats voor recreatie in Vrasene. De voetbalclub en de hondenschool zijn er al actief, er is een skateplein en daar zal dan nu een jeugdbeweging bijkomen. Het terrein geeft ons de mogelijkheid om nadien nog een geboortebos te planten en een speeltuin te bouwen. De Gezinsbond vraagt daar al een tijdje om. Op die manier slaan we dus verschillende vliegen in één klap."

Spaarpot
KSA is in de wolken met het voorstel. "We gaan nu zo snel mogelijk een architect kiezen", zeggen Elise Nys en Sammy Bolssens. "We hopen dat we volgend jaar kunnen starten met de bouw. Er is al een spaarpotje aangelegd. De locatie is ideaal. Hier is ruimte zat om te spelen."

Chiro

KSA Vrasene is een van de laatste jeugdbewegingen die in Groot-Beveren een nieuwbouwdossier zal opstarten. "De scoutsgroepen Sint-Martinus uit Beveren en Sint-Michiel uit Kieldrecht zullen de komende maanden hun lokaal in gebruik nemen. Chiro Kallo verkreeg net zijn bouwvergunning", somt schepen Kegels op. "KSA Vrasene komt er nu bij waardoor zogoed als alle jeugdverenigingen in Beveren in nieuwe of gerenoveerde lokalen zullen zitten."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is