Politieraadslid houdt vinger aan de pols

Op 22 augustus 2016, over deze onderwerpen: Veiligheid

Afgelopen politieraad stelde Dominique Tielens, politieraadslid voor N-VA Beveren volgende actuele vraag: 'Zijn er binnen de zone radicaliserende jongeren?'

Korpschef Leo Mares gaf volgend antwoord op deze toch wel belangrijke vraag, een thema dat iedereen bezighoudt: 'Er worden mensen opgevolgd via de lokale "taskforce". Er zijn geen personen die zich bevinden in de hoogst alarmerende fase. Wel verblijven er af en toe personen in de zone die radicaliseren. Zij worden opgevolgd en een overzicht ervan wordt overgemaakt aan de burgemeester ter gelegenheid van het politiecollege. Specifiek voor de directies en het personeel van alle scholen van de politiezone werden 3 informatiesessies georganiseerd inzake 'radicalisering'.
Uiteraard blijven onze politieraadsleden dit onderwerp op de voet volgen maar we zijn er zeker van dat de korpschef van de politiezone dit verder nauwlettend blijft onderzoeken. We hebben dan ook volledig vertrouwen in de expertise van onze politiemensen èn in onze eengemaakte politiezone Waasland Noord. 

   Voor N-VA Beveren is veiligheid een absolute prioriteit! 
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is