Persbericht : Veilige fietsverbi​nding Beveren - Melsele

Op 26 oktober 2011

Vraag tot prioritaire aanleg van een groene verbinding voor fietsers en voetgangers tussen Beveren en Melsele langsheen de Meersenbeek.

Raadslid Johan Smet van N-VA Beveren heeft gisteren op de gemeenteraad gepleit voor de prioritaire aanleg van een veilige fietsverbinding tussen Beveren en Melsele.

Gevaarlijke situatie
De scholencampus Sint-Maarten en het GTI  bevinden zich beide in het centrum van Beveren en trekken schoolgaande jeugd uit alle dorpskernen aan, ook die van Melsele.  Er zijn voor de wijken in Melsele ten noorden van de Grote Baan momenteel twee mogelijkheden om per fiets deze afstand te overbruggen : via de Grote Baan, of via de Gaverlandstraat en verder de Luitenant Van Eepoelstraat.
De eerste optie is erg gevaarlijk, terwijl de tweede optie ook verre van ideaal is. Hier moet immers eerst tegen de richting worden gereden in de Meersenweg, en vervolgens de gehele Luitenant Van Eepoelstraat gevolgd worden, die veel te smal is om veilig te zijn voor zwakke weggebruikers.
Ook de senioren die deze afstand per fiets of te voet willen overbruggen worden afgeschrikt door de moeilijkheden.

Reeds lang in de pijplijn
In het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan (GRS) werden verschillende verbindingen voorzien, vooral onder de vorm van fietspaden. Eén van die geplande paden loopt langsheen de Meersenbeek, die de wijken in Melsele ten noorden van de Grote Baan met de dorpskern van Beveren zou verbinden.

Gezien de noodzaak om een veilige verbinding te realiseren voor fietsers en voetgangers tussen Melsele-noord en Beveren, en gezien de genomen opties uit het verleden, vraagt N-VA om de prioritaire aanleg van de Meersenbeekvallei, omvattende een fietspad, een voetpad en ondersteunende groenstructuur.

Wij dringen aan op een vlugge realisatie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is