Persbericht : N-VA wil winkelen in Beveren aantrekkelijker maken

Op 24 november 2011

Op 1 oktober 2011 trok het bestuur van N-VA de straat op om een onderzoek te doen naar de tevredenheid van de bezoekers van het winkelcentrum  van Beveren. Ondanks sterke troeven blijven de resultaten van de nieuwe winkelstraat  “De Warande” onder de verwachtingen : winkelruimtes blijven onderbenut.

De enquête legt de vinger op de wonde, en toont aan dat er mogelijkheid tot verbetering bestaat. Door slimme en eenvoudige aanpassingen kan het comfort en de betrokkenheid van de winkelende bezoekers verhoogd worden.

Op basis van de resultaten van de enquête stelt N-VA Beveren volgende vijf maatregelen voor :

Samenhangend parkeerbeleid

De bezoekers van De Warande krijgen een gratis parkeerticket indien zij een aankoop doen, de andere bezoekers niet. Deze discriminatie is verwarrend en onhoudbaar als we Beveren als Grootste Winkeldorp willen promoten. Het lijkt ons logisch dat de gemeente tussenkomt in een gratis parkeerticket – ongeacht waar men koopt.  Bovendien moet het gratis parkeren op het Gravenplein ook in de toekomst gewaarborgd worden, of op zijn minst een evenwaardig alternatief krijgen.

Kernversterkende detailhandel

De winkeliers doen hun best om van Beveren een echte bruisende gemeente te maken. Zij verdienen dan ook alle steun om dit waar te maken. Het Pareinpark mag niet verder uitgebreid worden met retailzaken. Dit zou de concurrentiepositie van de zelfstandigen in Beveren en de andere dorpskernen ondergraven.

Openbare toiletten

Vrijwel alle bezoekers zijn van mening dat er openbare toiletten moeten komen. Wij stellen voor dit op de Grote Markt te voorzien.

Aantrekkelijke openbare ruimte

De winkelstraten kunnen aantrekkelijker gemaakt worden door hun functie als openbare ontmoetingsplaats op te waarderen. Daarom moeten er meer zitbanken geplaatst worden en meer groen voorzien.  Het tochtprobleem bij de toegang van de Warande wordt als een probleem ervaren, en moet in de toekomst bekeken worden. Tot slot moeten de inspanningen om de straten net te houden nog verhoogd worden.

Grotere diversiteit in het winkelaanbod

De enquête wijst uit dat er behoefte is aan een meer divers aanbod van winkels. Wij adviseren om actief op zoek te gaan naar specialiteitenwinkels die zich willen vestigen in het centrum van Beveren. Er is dringend nood aan een invulling van de leegstaande ondergrondse ruimte. 

 Deze maatregelen zullen er zeker toe bijdragen dat winkelen in Beveren aantrekkelijker zal worden, en dat de ambities van Grootste Winkeldorp van Vlaanderen ingelost worden. N-VA Beveren staat uiteraard steeds open voor verdere suggesties.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is