Persbericht : Eindelijk online ticketverkoop Ter Vesten

Op 4 augustus 2012, over deze onderwerpen: Cultuur

Online ticketverkoop CC Ter Vesten neemt eerste surfles

Sinds CC Ter Vesten zijn deuren opende in 1994 zijn er veel bezoekers geweest en hebben vele voorstellingen plaatsgevonden. Het is de geboorteplaats van vele mooie herinneringen.

Maar zoals bij vele andere cultuurcentra, vindt N-VA Beveren vernieuwing noodzakelijk om bezoekers te behouden en nieuwe geïnteresseerden aan te trekken.

Door de trend van globalisering heeft het Internet een centrale plaats ingenomen in het leven van heel wat jongeren. Maar, niet alleen jongeren gebruiken dit internet, steeds meer mensen van middelbare oudere leeftijd vinden hun weg naar het internet. Een voorbeeld hiervan is de vele computer- en internetcursussen die worden aangeboden voor mensen van alle leeftijden.

N-VA Beveren staat dan ook positief tegenover de invoering van een online systeem voor ticketverkoop. De abonnees kunnen zo online een abonnement aanvragen, maar ook voor andere bezoekers en nieuwe klanten verlaagt de drempel om tickets aan te kopen.

Volksvertegenwoordiger Ingeborg De Meulemeester “We zijn ons ervan bewust dat een online ticketsysteem de nodige investeringen vereist. N-VA Beveren is er echter van overtuigd dat de opbrengsten meer zullen zijn dan enkel een stijgende ticketverkoop. De werknemers kunnen, naast de verkoop dan tickets, ook andere taken op zich nemen zoals administratie, communicatie en marketing. “

Helft tickets voor losse verkoop en voorrang voor inwoners Beveren

Een cultuurcentrum moet tevens toegankelijk zijn voor iedereen. Een online systeem voor ticketverkoop is al een eerste stap in de goede richting, maar N-VA Beveren heeft nog andere opmerkingen. Een cultuurcentrum heeft een sociale functie, deze functie kan echter niet volledig vervuld worden als alle tickets al een hele tijd op voorhand uitverkocht zijn.

Wij willen een voorstel indienen om slechts de helft van de tickets online te verkopen en de andere helft aan de deur. Zo laten we niemand in de kou staan en hebben alle doelgroepen dezelfde kansen om tickets aan  te kopen voor de voorstellingen.

We moeten  zeker uitkijken naar een systeem om inwoners van Beveren voorrang te verlenen om hun tickets aan te kopen.

Ingeborg De Meulemeester besluit : “De aankoop van een nieuw systeem is een zeer goede investering. Na de eerste kinderkwaaltjes zal dit zeker de drempel verlagen voor geïnteresseerden om ook eens hun kans te wagen en een ticket te bemachtigen. “

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is