OCMW en Gemeentebestuur onderzoeken oplossing probleem woonzorgcentra Vrasene en Haasdonk

Op 1 juni 2016, over deze onderwerpen: OCMW

In Haasdonk werden we geconfronteerd met een onverwacht probleem : de vzw Philippus Neri haakt af voor de bouw van een lokaal woonzorgcentrum, want ze krijgt geen erkenning voor de extra woongelegenheden. Dat is een bijzonder spijtige zaak, want deze samenwerking was een voorbeeld van goede samenwerking tussen overheid en privé.

Dit feit schept een heel nieuwe situatie in Haasdonk, waar we de voorbije maanden over hebben nagedacht. De mensen daar dreigden in de kou te komen staan, en daarom bekijkt het OCMW en het gemeentebestuur nu de mogelijkheid om 2 aparte, kleinere rusthuizen te bouwen, zowel één in Vrasene als één in Haasdonk. Dit is echter wel nog onder voorbehoud van een gunstige en haalbare financiële raming en een juridische aftoetsing. In geval van groen licht zal dit tot gevolg hebben dat o.a. ook 8 van de assistentiewoningen in Vrasene behouden kunnen blijven. Verder zal op beide sites de mogelijkheid onderzocht worden om er een echte zorgcampus van te maken, met extra faciliteiten voor de bewoners.

We hopen allemaal dit rond te krijgen op een verantwoorde manier, maar de uiteindelijke beslissing kan er dus nog enigzins anders uitzien. Hoe dan ook, we hebben aandacht voor de behoeften en wensen van de bewoners en trachten daar maximaal aan tegemoet te komen.

Namens de OCMW-raadsleden en de schepenen van N-VA

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is