N-VA boven 40 procent in Beveren-Waas

Op 28 mei 2014, over deze onderwerpen: Verkiezingen

BEVEREN-WAAS - N-VA haalde overal een ongeziene score, maar in het kanton Beveren werd daar nog een schepje bovenop gedaan. De partij haalde meer dan 40,1 procent, zowel voor het Vlaams Parlement als voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Marc Van de Vijver (CD&V), de burgemeester van Beveren, haalde wel de meeste voorkeurstemmen (2.377), gevolgd door uittredend federaal volksvertegenwoordiger Ingeborg De Meulemeester, die afklokte op 1.651 voorkeurstemmen.

Beveren was in een recent verleden nog een Vlaams Belang bastion, maar die partij haalde zondag slechts 8,14 procent; alweer een serieuze achteruitgang.

‘Een verrassing is de uitslag van N-VA in Beveren dus niet’, zegt burgemeester Van de Vijver.

‘Het is duidelijk dat de stemmen van Vlaams Belang rechtstreeks naar N-VA zijn gegaan. Die twee partijen zijn al jaren communicerende vaten, dat zie je hier zeer duidelijk.’

Voor het Vlaams Parlement ging N-VA liefst 26 procent vooruit, voor de Kamer 3,6 procent.

‘Met CD&V houden we in Beveren goed stand, voor de Kamer stijgen we zelfs 3,24 procent. Maar tegen de trend voor heel Vlaanderen konden we niet op, ’ stelt Van de Vijver vast.

Ook in de rest van de Wase kantons scoort N-VA hoog: Zele 32,6%, Hamme 36,27%, Lokeren 28,8%, Sint-Gillis-Waas 38,5%, Stekene 35% en Temse 37%.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is