N-VA Beveren verwelkomt gemeenteraadslid Johan Smet in haar rangen

Op 19 november 2009, over deze onderwerpen: Bestuur, Onze Fractie

N-VA afdeling Beveren-Waas is zeer tevreden Johan Smet te kunnen verwelkomen als lid van de partij. Naast Amedee Kegels zal hij vanaf heden N-VA vertegenwoordigen in de Beverse gemeenteraad.

Dat Johan zich sociaal zou engageren, zat wellicht in de genen.
Vader was van beroep kapper. Daarnaast was hij duivenmelker, medeoprichter van de Smishoekvrienden en gedurende jaren voorzitter van toen nog KFC Herleving Vrasene.

Als kind aangesloten bij KSA, is Johan Smet jaren leider geweest van KSA Vrasene. In 1980 startte hij met zijn kinépraktijk in Vrasene. Ook was hij secretaris van de turnvereniging van Vrasene en was hij medeoprichter van Tennis Club De Lelie Vrasene.

Vanaf 1989 werd Johan lid van de raad van bestuur van de gemeentelijke sportraad en afgevaardigde in de vzw Sportcentra.  Als voorzitter van de werkgroep Sport Vrasene haalde hij het dossier ”Sportzone Vrasene” uit de diepvries.
In 2000 werd hij verkozen als onafhankelijk raadslid binnen het Kartel
In 2006 werd hij herverkozen (weer als onafhankelijk raadslid) nu binnen Kartel-pro.
Johan is ook bestuurlid en woordvoerder van ZOV( Zelfstandig Ondernemen Vrasene)

Tot 19 november 2009 had Johan Smet nog nooit een lidkaart van een politieke partij. Hij voelt zich echter thuis in het N-VA-gedachtengoed en kiest nu resoluut voor deze partij. Als overtuigd democratisch Vlaams nationalist wenst hij mee aan de kar te trekken om de partij constructief uit te bouwen.

N-VA afdeling Beveren zal, met Johan in de rangen verder meewerken aan het sterke Beverse beleid.

 

Johan Smet licht toe :

Beste aanwezigen,

N-VA Beveren heeft eraan gehouden een persmoment in te lassen naar aanleiding van mijn komst naar de partij.
Zoals de meesten onder U weten zetel ik sinds 2000 als onafhankelijk raadslid in de gemeenteraad van Beveren.
Weliswaar binnen de Kartelpro fractie.

Het werd de laatste drie jaar duidelijk dat zetelen als onafhankelijke niet meer zo evident was. Er zouden keuzes gemaakt moeten worden.

Bij de verkiezingen in oktober 1999 was ik door mijn vriend, collega en notoir VU-lid Paul Crutzen uitgenodigd op de lijst te staan. Op deze Kartellijst bestaande uit toen nog VU-Agalev en Open Vld werd ik als onafhankelijke verkozen. Het zal toen reeds niemand ontgaan zijn dat mijn sympathie vooral naar Vlaamse gedachtengoed uitging.
In  oktober 2005 werd ik herverkozen binnen Kartelpro weerom als onafhankelijk raadslid.
Sinds 2006 werd duidelijk dat mensen die geen profiel hadden naar één of andere partij keuzes zouden moeten maken.
In eer en geweten, mijn geschiedenis trouw, heb ik vandaag gekozen voor N-VA, die ik beschouw als de waardige opvolger van de toenmalige VU.
Dit betekent de facto dat ik niet meer kan functioneren binnen Kartelpro en ben ik door mijn keus gedwongen afscheid te nemen van deze fractie.
Ik dank dan ook de mensen van de fractie van Kartelpro voor de jaren samenwerking.

Ik was er echter aan toe kleur te bekennen en ik ben bijzonder verheugd dat ik welkom ben bij de N-VA. Ik zie uit naar de samenwerking en wens in een positieve sfeer het gemeentelijk beleid verder gestalte te geven binnen N-VA Beveren.
N-VA beschouw ik als een democratisch Vlaams-nationale partij, die beleidsverantwoordelijkheid niet schuwt.
Ik dank alle aanwezige N-VA verantwoordelijken voor hun aanwezigheid op deze bijeenkomst. Dit is voor mij het signaal om er in samenwerking de laatste drie jaar van deze legislatuur in de gemeenteraad tegen aan te gaan.

Ik dank iedereen  voor het vertrouwen.

Johan Smet

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is