N-VA Beveren verdedigt haar standpunt over dossier havenuitbereiding

Op 11 augustus 2015, over deze onderwerpen: Haven

De Beverse oppositiepartijen nemen meerderheidspartij N-VA onder vuur in het dossier van de havenuitbreiding.

Open Vld vraagt zich af wat er geworden is van de beloofde bescherming van Doel en vreest dat de extra containertrafiek weinig nieuwe jobs zal creëren. "Antwerpen lokt de industriële investeerders naar de rechteroever, terwijl de containertrafiek en zijn mobiliteitsprobleem naar de Waaslandhaven verhuizen."

Vlaams Belang en Groen-sp.a sluiten zich daarbij aan. "Dit plan vernietigt bovendien 1.500 hectare landbouwgrond en heeft een nefaste invloed op de lucht -en leefkwaliteit", vat Kristien Hulstaert (Groen-sp.a) samen.

N-VA is niet akkoord. "Eind juni werd een stand van zaken gegeven over de Waaslandhaven op een commissie en is geen enkele vraag gesteld of opmerking gegeven", stelt Boudewijn Vlegels. "In het bestuursakkoord werd inderdaad gepleit voor een andere bestemming voor Doel, maar dat is intussen achterhaald omdat het duidelijk is dat de Vlaamse regering het eerste deel van het Saeftinghedok wil realiseren. Door de verhuis van rederij MSC in de loop van volgend jaar zal het Deurganckdok in één klap bijna volledig volzet zijn."

Oplossingen
"We zijn zelf ook geen voorstander van een Saefthingedok", gaat hij verder. "En er moeten inderdaad oplossingen komen voor de mobiliteitsproblemen, vóór een nieuw dok in gebruik genomen kan worden."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is