Maak kennis met de Beverse kandidaten voor mei 2019: Ingeborg De Meulemeester

Op 20 maart 2019, over deze onderwerpen: Verkiezingen
Campagnebeeld

Ingeborg De Meulemeester zet zich van jongs af aan in voor mensen met een beperking. Dat ze sociale verpleegkunde ging studeren, kan dan ook nauwelijks verbazen. Eens afgestudeerd kon ze haar sociale inzet ook in haar beroep waarmaken. Zo’n 23 jaar lang was ze werkzaam in een voorziening voor mensen met een mentale beperking in Beveren.

 

Gaandeweg wilde Ingeborg haar ideeën ook in beleid vertaald zien. In 2010 maakte ze haar intrede in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. In 2013 werd ze voor het eerst Schepen te Beveren en later – in 2014 – nam ze met succes deel aan de verkiezingen voor het Vlaams Parlement. Als Vlaams Parlementslid focust Ingeborg zich op de sociale thema’s.

Ingeborg Demeulemeester

In de komende campagne zet Ingeborg zich graag in voor het volgende:

Ingeborg heeft een hart voor de zorg. Daarom pleit ze voor meer handen aan bed, werken naar loon en het waarborgen van kwalitatieve zorg. Bovendien is het gezinsbeleid enorm versnipperd wat een écht Vlaams gezinsbeleid hindert.
Vlaanderen moet snel alle schakels in handen krijgen om een globaal gezinsbeleid te voeren.


Ingeborg benadrukt al enkele jaren het belang van gekwalificeerde uitstroom:
een diploma is het beste wapen tegen armoede en verhoogt de kans op werk aanzienlijk.

Er is plaats voor internationale solidariteit, maar ontwikkelingssamenwerking mag geen symptoombestrijding worden. We moeten er steeds naar streven dat landen in ontwikkeling op termijn zelf de verantwoordelijkheid kunnen dragen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is