Maak kennis met onze kandidaten: Vincent JANSSENS

Op 10 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018
Vincent Janssens

Wie ben ik?

Als scheikundig ingenieur is het een droom om in de brede chemische sector in het havengebied te kunnen werken. Na onze studies zijn mijn vrouw en ik destijds in Beveren gaan samenwonen omdat het een ideale locatie is om te werken en een gezinnetje te stichten. Het is dan ook hier dat we onze 3 prachtige dochters kunnen laten opgroeien in een omgeving die geborgenheid, pracht en leefcomfort combineert met fantastisch onderwijs en vele keuzes qua sport, spel en jeugdbewegingen.
Mijn eigen interesses liggen breed verspreid waarbij ik graag mee nadenk over concrete zaken en daarna de hand aan de ploeg zet. Om die reden heb ik enkele jaren terug ook mijn interesse kenbaar gemaakt om als voorzitter van N-VA Beveren de ploeg te leiden en zo onze lokale afdeling inhoudelijk naar de gemeenteraadsverkiezingen mee te begeleiden.

Wat doe ik?

EHS Manager bij BASF Antwerpen te Zandvliet met een focus op het veillig bedrijven van chemische processen en bedrijfseenheden. Door mijn eerdere ervaringen binnen Operations en projectering heb ik een goede bagage om dagdagelijkse problemen in een productie-omgeving mee te helpen oplossen. Maar kan ik ook conceptueel mee nadenken over vele verschillende chemische procesonderdelen.
Als ik niet achter mijn bureau of in een vergaderzaal zit, kan je me onder andere al lopend tegenkomen in de noordelijke Beverse polders. Af en toe een frisse neus nemen doet zeker wonderen.

Waarom ben ik kandidaat?

Als adolescent ben ik gepassioneerd geraakt door de politieke microbe en sindsdien ben ik er niet meer van af geraakt. Alhoewel de politiek in de brede zin dezer dagen vaak op een meewarige blik kan rekenen bij vele burgers blijft het wel het centrum van de ontwikkeling van onze samenleving. En die samenleving vertoont voor mij nog te veel gebreken om rustig bij de pakken te blijven zitten. Want om op de concrete problemen van de 21e eeuw de juiste antwoorden te formuleren voel ik dat de N-VA goede antwoorden kan formuleren. Antwoorden die ik graag naar de Beverse context vertaal. Zo kan de inwoner op mij en mijn gedrevenheid terugvallen.

Dat engagement wil ik nu graag binnen de gemeenteraad verder vorm geven in samenwerkingen met de andere politieke formaties.

Als ik één punt kan realiseren, dan is het dit!

Persoonlijk ben ik geen grote fan van 1-issue partijen. Maar de grootste uitdaging binnen Beveren ligt voor mij in het duurzaam ontwikkelen. Vele oppositiepartijen schreeuwen het uit tegen de verdere ontwikkeling van onze omgeving. Maar ook de andere meerderheidspartij durft soms niet goed een duidelijke richting uitzetten en zich tot een visie binden. Daarmee komt de duurzaamheid van de keuzes onder druk. En die onzekerheid vind je zowel in de mobiliteitskeuzes terug ("welke knooppunten willen we nu echt onwikkelen?"), maar ook op vrije tijd en qua dienstverlening durven de andere politieke partijen vaak niet de discussie aangaan wat de kerntaken van het lokale bestuur zijn. En waar dus de grenzen liggen van welke taken we op ons nemen en welke niet. Zolang dat niet afgelijnd wordt, blijven we niet-duurzaam groeien.

Wist je dat...

ik van Dessel onder de indruk ben?
Zowel politiek gezien is Dessel voor een N-VA politicus een mooie leerschool met een gedreven burgemeester als Kris Van Dijck. Maar ook in juni laat Dessel zich van haar meest open en tolerante kant zien op het ruigste maar tegelijk ook meest down-to-earth festival in Vlaanderen:  Graspop. Geen betere plaats om je verjaardag te vieren  :-)

Plaats bij de verkiezingen op 14 oktober 2018?

10de Plaats Gemeenteraad

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is