Maak kennis met de Beverse kandidaten voor mei 2019: Filip Kegels

Op 27 maart 2019, over deze onderwerpen: Verkiezingen
Campagne 2019

Filip Kegels

 

 

 

 

 

 

 

 

Filip Kegels (35) is ondertussen een oudgediende bij de N-VA. Sinds 2002 is hij reeds actief binnen de partij en heeft hij verschillende functies uitgevoerd. In 2013 volgde hij zijn vader Amedee Kegels op die na meer dan 25 jaar de gemeenteraad verliet. In 2013 werd hij na zijn eerste verkiezing meteen schepen en nam de politieke leiding van de partij in Beveren op zich. Bij de verkiezingen van oktober 2018 was hij lijsttrekker voor de N-VA en werd hij opnieuw schepen. 

 

Filip Kegels plaats 9 Vlaams parlement.

Filip Kegels staat bekend als een echt politiek dier dat 1OO% bezig is met het bestuur van de gemeente Beveren. In het najaar van 2018 besliste hij dan toch om kandidaat te zijn bij de verkiezingen van mei 2019 en wil hij volop gaan voor een zetel in het Vlaams parlement. 

 

Afgelopen jaren werkte hij zeer intensief op de dossiers rond de Waaslandhaven, de mobiliteit en economische vooruitgang van het Waasland. Als bestuurder van intercommunales Interwaas en de Maatschappij Linkerscheldeoever beet hij zich vast in vele dossier rond de havenuitbreiding, mobiliteit, leefbaarheid van de polderdorpen rond de haven en het medegebruik van de talrijke natuurgebieden rond de haven. 

 

Vanuit het Vlaams parlement wil hij dan ook dit werk verder zetten. De komende jaren zijn de uitdagingen dan ook niet de minste. De uitbreiding van de Waaslandhaven met een extra containerdok, de bouw van nieuwe wegeninfrastructuur in en rond de haven, en de economische vooruitgang van het Waasland en bij uitbreiding heel Vlaanderen. Ook op de dossiers over (hernieuwbare) energie, duurzaamheid, leefbaarheid en ruimtelijke ordening wil hij zich de komende jaren inzetten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is