Gemeentebestuur verwaarloost distelbestrijding

Op 1 oktober 2012, over deze onderwerpen: Groen

Burgemeester plaatst verkiezingsbord in omstreden distelveld

Verwaarloosd veld zorgt voor overlast

DistelveldDe opvolging van de distelbestrijding in onze gemeente laat te wensen over. Zowel voor de landbouw maar ook voor inwoners met een tuin geeft dit vervelende gevolgen. In Vrasene ligt er een verloren perceel aan de Provinciale Baan dat al enkele jaren overwoekerd wordt door distels. Omwonenden hebben hiervoor al verschillende keren het gemeentebestuur verwittigd en gevraagd om een oplossing. Behalve de distels ligt er ook zwerfvuil en ander afval. Het gemeentebestuur heeft geen gevolg gegeven aan de klachten. De eigenaar zou zich in een rusthuis bevinden. Drie weken geleden heeft N-VA gemeenteraadslid Bruno Stevenheydens het college nog aangeschreven om hier een oplossing te voorzien en het onderhoud – met factuur aan de eigenaar - door de gemeente te laten uitvoeren dit om te vermijden dat de plek verder verwildert tot een klein stort.

Illegaal verkiezingsbord

Antwoord kwam er nog niet op deze schriftelijke vraag. Of dan enkel op onrechtstreekse wijze. Sinds donderdag staat er een verkiezingsbord van Marc Van de Vijver. Enkele distels werden verwijderd om het bord zichtbaar te maken.

Er zijn twee mogelijkheden:

  • Als de eigenaar bij machte is toestemming te geven tot plaatsen van het bord, dan had het gemeentebestuur al vele jaren de eigenaar moeten verplichten zijn perceel te onderhouden.
  • Als de eigenaar niet bij machte is toestemming te geven dan betreft het een illegaal geplaatst verkiezingsbord.

In beide gevallen had er geen verkiezingsbord mogen staan maar had de betrokken kandidaat / bestuurder al geruime tijd maatregelen moeten nemen.

De schriftelijke vraag van raadslid Stevenheydens :

Beveren, 12 september 2012,

College van burgemeester en schepenen

Geachte dames, Geachte heren,

Op de kruising van de Provinciale Baan en de Hogenakker in Vrasene bevindt zich een restperceel waarvan de eigenaar hoogbejaard is en volgens mijn info niet bij machte nog om te kijken naar het onderhoud. Bij afwezigheid van familie van de eigenaar verwildert het restperceel en is het volledig begroeid met distels. Voor de omwonenden heeft dit uiteraard gevolgen. Ik heb vastgesteld dat men tussen de distels zowel groenafval als ander afval heeft gestort.

Kan de gemeente hier iets ondernemen? Is het mogelijk om het onderhoud, eventueel op kosten van de eigenaar, te laten uitvoeren om verder sluikstorten en distelgroei te vermijden?

Met vriendelijke groeten

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is