Cultuurbeleid Beveren krijgt volle ondersteuning

Op 18 december 2013, over deze onderwerpen: Cultuur

De afgelopen week werd er door de oppositiepartij Groen cijfergegevens verspreid die niet correct zijn en waarmee men trachtte aan te tonen alsof het cultuurbeleid zou worden afgebouwd.
De cijfergegevens van Groen zijn echter niet correct. Er wordt geen 16 of 27% bespaard, Groen beoordeelt de cijfers onvolledig en onjuist en vertrekt van verkeerde vergelijkingspunten. In vergelijking met de rekening 2010, 11 en 12 wordt er – net zoals in de andere departementen - 10% bespaard zowel op de werkingskosten als op de subsidie aan Ter Vesten.
Er is geen enkele beslissing genomen omtrent afbouw of schrappen van voorstellingen. De programmatie van Ter Vesten is een verantwoordelijkheid van de programmatiecommissie en de RVB van de vzw Ter Vesten. Elke partij heeft daar zijn vertegenwoordigers. Van afbouw is geen sprake. De werkgroep programmatie zal er samen met de RVB en het gemeentebestuur over waken dat ons cultureel centrum dezelfde kwaliteit in haar programmatie zal blijven aanbieden.

Wat investeringen betreft worden er echter voor cultuur voor zowel het komende jaar als de komende legislatuur de nodige kredieten voorzien.

Dit betreft voor het komende jaar o.a. kredieten voor de licht en geluidsapparatuur om de kwaliteit van de voorstellingen nog te verbeteren. Ook het ganse cultuurbeleid krijgt zowel voor de werking als de infrastructuur de nodige kredieten.

Opvallende zaken die het bestuur deze legislatuur voor cultuur wil realiseren zijn o.a.:

  • binneninrichting Hof ter Welle (erfgoedsite)
  • vernieuwing binneninrichting schouwburg CC Ter Vesten
  • masterplan OC Ermenrike Kieldrecht

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is