Absurdistan in het Viergemeet

Op 26 oktober 2011

Verleden week was er een hoorzitting over het project 'Viergemeet', een nieuwe verkaveling van maar liefst 249 woongelegenheden.

Gisteren werden er door Bruno Stevenheydens vragen gesteld op de gemeenteraad. Hij wou weten waarom de mobiliteitsstudie niet tijdig (bij de aanvang van het openbaar onderzoek) ter inzage lag en waarom de eerder ingediende bezwaarschriften opnieuw moeten ingediend worden. 

Als betrokken burger krijg je toch de vreemdste dingen te horen. Ik heb alvast volgende uitspraken genoteerd :

"Op basis van de mobiliteitsstudie kunnen we besluiten dat tijdens het spitsuur 's morgens er 2 wagens de wijk zullen inrijden vanop de N70. Bijvoorbeeld moeders die hun kinderen naar school zijn gaan doen." (studiebureau Vectris)

"Er is veel interesse van mensen van de tweede en derde leeftijd, dus we verwachten weinig jonge gezinnen" (Architect)

"Je kan mij op veel zaken pakken in deze mobiliteitsstudie, maar op dit niét !" (studiebureau Vectris)

"We gaan natuurlijk voor de afvoer van het waterbekken (vijver) naar de beek een buis met een kleine diameter nemen - anders krijgen we problemen stroomafwaarts." (studiebureau Arcadis).

"De mobiliteitsstudie staat los van het project Viergemeet - het is dus mogelijk dat bezwaarschriften op basis van de mobiliteitsstudie onontvankelijk zullen zijn." (schepen Deckers)

"De mensen verwittigen dat ze maar een week tijd hebben om hun bezwaar in te dienen is populisme" (burgemeester Van De Vijver)

"Wij moeten de mensen beschermen - daarom kunnen we de vroegere bezwaarschriften niet in overweging nemen." (schepen Deckers)

Een mens zou voor minder beginnen te twijfelen...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is