Vlaamse steun maakt lokale fietsprojecten mogelijk

Op 24 september 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare werken, Verkiezingen 2018
Fietskaart F4

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts investeert € 3 miljoen als hefboom voor 36 lokale fietsprojecten met een totale investeringswaarde van € 15 miljoen. Bij 2 projecten neemt Weyts voor de eerste keer 50% van de kosten voor rekening van de Vlaamse Overheid – vroeger betaalde Vlaanderen maximaal 40% van de kosten. “Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen wil ik alle politieke partijen stimuleren om fietsinvesteringen in het verkiezingsprogramma en het bestuursakkoord te schrijven”, zegt Weyts. “Vlaanderen staat klaar om te ondersteunen”.

Voor Beveren gaat het over volgend project:

  • Aanleg fietssnelweg F4 langs de spoorlijn L59, tussen de Gasdam en de grens met Zwijndrecht voor een totaalsom van € 903.779,65. Dit Beverse project krijgt Vlaamse steun ter waarde van € 180.755,93.

N-VA Beveren voorzitter Vincent Janssens vindt het een schitterend initiatief van N-VA minister Ben Weyts: "Na jaren van impulsen via de provincies geeft Vlaanderen duidelijk teken van ambitie om de rol van de provincies op dit vlak te willen overnemen. Voor ons lokaal verhaal is het vooral van belang dat onze fietsprojecten een financiële zet krijgen. Wanneer we nu merken dat de Vlaamse steun met een langdurig Vlaams engagement samenhangt, zijn we hierover zeer tevreden."

Aanvullend wil N-VA Beveren er nadrukkelijk op wijzen dat ze een ambitieus verkiezingsprogramma naar voor schuiven waarbij naast fietsveiligheid ook meerdere investeringen in nieuwe fietspaden en fietsbruggen genoteerd staan. N-VA lijsttrekker en schepen Filip Kegels verwoordt het als volgt: "Vooral het nieuwe fietstraject parallel aan de E34 autosnelweg is voor ons een belangrijke fietsveilige oost-west ontsluiting waarvoor we ook expliciet naar verdere Vlaamse steun durven uitkijken. Want in de realisatie van veilige fietsverbindingen heeft de hogere overheid absoluut haar verantwoordelijkheid te nemen. Zeker als we met de werken aan de Oosterweelverbinding de komende jaren serieuze hinder mogen verwachten."

Tot slot sluit hij af met een kwinkslag: "Veilig, Verantwoord, Vlaams - Niet per toeval de kernwoorden van ons N-VA programma!"

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is