De financiële toestand van Beveren

Op 12 oktober 2012

Gisteren hebben we in de dorpskernen van Beveren, Melsele, Vrasene en Melsele onderstaand pamflet verspreid. We vonden dit nodig omdat er té veel onwaarheden werden verkondigd over de financiën van Beveren. De waarheid heeft zijn rechten.

De feiten uit onverdachte bronnen:

Uit de krant de ‘Tijd’ van zaterdag 29 september 2012 :

Beveren heeft met een totale schuld van 108,9 miljoen euro de 2de hoogste schuldgraad per inwoner van de provincie Oost-Vlaanderen. Per inwoner betekent dit 2.353 euro.

Eerder dit jaar scoorde Beveren in de financiële doorlichting van alle gemeenten door professor Matthijs met 4,5/10 een dikke buis. De schuldtoename tijdens de jongste jaren was de reden waarom Beveren zo slecht beoordeeld werd.

Beste inwoner,

Met deze laatste brief willen we terugkomen op één van onze prioriteiten : een doordacht en zuinig financieel beleid.

Grafiek SchuldenDe financiële waarschuwing door professor Matthijs en recent de doorlichting van de krant De Tijd waren voor ons geen verrassing. Spilziek beleid eist zijn tol, de cijfers spreken voor zich. Het rijke Beveren stapelt de schulden op.

Het reservefonds van 18 miljoen is amper voldoende om gedurende 4 jaar de sluiting van Doel 1 en 2 en de mogelijke vervroegde sluiting van Doel 3 op te vangen.

Naast ons voornemen voor zuinige financiën gaat N-VA voor veilige mobiliteit, degelijk onderwijs, veiligheid, ondersteuning van de verenigingen, rechtvaardig sociaal beleid, zorg voor de omgeving en betaalbaar wonen.

We zullen de financiële lasten niet doorschuiven naar de volgende generatie. We hebben een bekwame bestuursploeg nodig die met ernst en visie bestuurt. U kan daarvoor op ons vertrouwen.

N-VA staat voor een doordacht en zuinig beleid ter garantie van 4% gemeentebelasting.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is