Persconferentie N-VA Beveren 02/02/2018

Op 12 februari 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen

N-VA Beveren

Persconferentie 2-2-2018 16h Polyzaal 1 cultuurcentrum Ter Vesten

Veilig thuis in een welvarend Beveren

Vlaams. Veilig. Verantwoordelijk

Voorzitter Vincent Janssens: Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 hebben wij reeds vorig jaar in maart onze eerste 3 plaatsen van de lijst vrijgegeven. Dit om duidelijkheid te brengen naar de kiezer, en de eigen achterban. Het lokaal bestuur verkoos toen huidig schepen Filip Kegels als lijsttrekker en kandidaat-burgemeester van de partij. Schepenen Ingeborg De Meulemeester en Boudewijn Vlegels werden verkozen op plaats 2 en 3. Vandaag is het moment om een vervolg te schrijven en een nieuwe reeks sterke kandidaten publiek te maken. Mensen die stuk voor stuk hun eigen verhaal en inzichten meebrengen, maar die vooral samen de toekomst van N-VA Beveren mee zullen bepalen.

Lijsttrekker Filip Kegels: De afgelopen maanden werd er met een interne werkgroep gewerkt aan de voorbereidingen van de lijst en het programma. Het doet ons veel plezier dat we als partij zo gegroeid zijn de afgelopen jaren. Naast de vaste waarden binnen de partij hebben we ook naar vernieuwing en verjonging gezocht. We hebben evenwichten proberen zoeken in de profielen van onze kandidaten. Daarnaast willen we verjonging en verbreding combineren met de aanwezige ervaring in onze ploeg.

Met een kandidatenlijst die voor de helft gevuld wordt met nieuwe kandidaten investeren we flink in de toekomst. We geven ook deze nieuwe mensen de kans om onze partij inhoudelijk te versterken. We hebben met onze nieuwe mensen flink aan potentieel gewonnen. In een steeds veranderende maatschappij is het belangrijk dat je als partij niet stilstaat. We zijn klaar voor de toekomst en willen verder blijven besturen als de kiezer ons dat vraagt. Onze ambitie is duidelijk. We willen met een sterk programma, een sterke lijst naar de kiezers trekken.

Onze Thema’s voor de verkiezingen zijn

  • Algemeen bestuur, kerntakenbeleid
  • Financieel gezonde gemeente
  • Een veilige gemeente 
  • Een economisch groeiende gemeente 
  • Integratie en inburgering
  • Mobiliteit
  • Wonen in Beveren
  • Een duurzame gemeente
  • Werken in Beveren
  • Vrije tijd
  • Een sociaal Beveren
  • Onderwijs
  • Ruimtelijke ordening
  • Haven
  • Leefbaarheid van de polderdorpen

De afgelopen bestuursperiode heeft onze partij duidelijk zijn stempel op het beleid kunnen drukken. We kunnen terugkijken op een mooi parcours, en willen uiteraard dit jaar nog zoveel mogelijk realiseren.

Nog belangrijker dan verkiezingen is dat wij als partij onze verantwoordelijkheid opnemen, en zullen besturen tot het einde van de rit op 1/1/2019. Verkiezingen mogen geen invloed hebben op het nog te voeren beleid van dit jaar. We zullen loyaal blijven verder werken ten goede van onze inwoners en van onze ondernemers.

Voorzitter Vincent Janssens: Na de grondige voorbereiding van de afgelopen maanden hebben wij vorige week op het afdelingsbestuur de verdere plaatsen uit de kop en de staart van onze lijst voorgelegd aan onze bestuursleden voor goedkeuring en externe bekendmaking. Het bestuur heeft deze voordracht goedgekeurd en zo een sterk signaal van vertrouwen gegeven aan de lijstbouwers. Komende maanden zullen de resterende plaatsen stelselmatig verder aangevuld en bekendgemaakt worden.

Bekendmaking plaatsen 1-10 en 31-35:

1: Filip Kegels (Beveren) 34j

Uittredend schepen Filip Kegels is door het partijbestuur aangeduid als lijsttrekker en kandidaat-burgemeester. Kegels profileerde zich de laatste jaren als het politiek boegbeeld van de partij. Met een ruim pakket aan departementen heeft hij zich in vele dossiers kunnen vastbijten. Met veel ambitie en vertrouwen wil hij de partij naar de verkiezingen leiden.

2: Ingeborg De Meulemeester (Vrasene) 52j

Uittredend schepen en Vlaams parlementslid Ingeborg De Meulemeester heeft de laatste jaren zowel op lokaal, federaal als op Vlaams niveau veel ervaring opgedaan. Vooral op de thema’s sociaal beleid, onderwijs, en ouderenzorg heeft zij haar stempel zeer duidelijk kunnen drukken.

3: Boudewijn Vlegels (Kieldrecht) 66j

Uittredend schepen Boudewijn Vlegels is qua ervaring de hoeksteen van N-VA Beveren. Vlegels heeft de afgelopen decennia veel kunnen betekenen voor onze ruimtelijke ordening, stedenbouw en financieel beleid. Ook het departement leefbaarheid van de polderdorpen dat hij lanceerde in 2013 was een mijlpaal voor de poldergemeenschap.

4: Dominique Tielens (Beveren) 52j

Uittredend schepen Dominique Tielens kreeg van de afdeling het vertrouwen om opnieuw een grote rol in te vullen voor de partij tijdens de verkiezingen. Ze heeft zich de afgelopen 2 jaar hard ingezet voor toerisme en leefmilieu.

5: Jens De Wael (Melsele) 38j

Uittredend voorzitter van de gemeenteraad en arrondissementeel voorzitter N-VA Waasland Jens De Wael heeft de afgelopen 5jaar de debatten geleid tijdens de gemeenteraad. Verder heeft hij zich heel hard ingezet voor de dossiers N450 en N70. Ook de dossiers rond de Wase mobiliteit heeft hij op de voet gevolgd de afgelopen jaren.

6: Johan Smet (Vrasene) 62j

Uittredend schepen Johan Smet is ook al vele jaren actief in de Beverse politiek. Eerst enkele jaren als raadslid en nu reeds 4 jaar als schepen. Smet heeft zich de afgelopen jaren met dossier zoals Hof Ter Welle, renovatie schouwburg, verbouwing OC Boerenpoort kunnen inzetten voor cultuur, erfgoed en bibliotheken.

7: Caroline Neels (Beveren) 39j

Nieuwkomer Caroline Neels is een 39-jarige moeder van 2 kinderen en is tewerkgesteld als ontvanger griffier bij een overheidsinstantie. Als jonge moeder wil ze vooral de nadruk leggen op de veiligheid en de gezondheid van onze jeugd. Aangezien ook voor haar de kernthema’s veiligheid en verantwoordelijkheid een prioriteit zijn, schaart ze zich ten volle achter onze partij.

8: Karin Verbraken (Beveren) 60j

Tweede nieuwkomer is Karine Verbraecken. Karine is vooral bekend als gids binnen de gemeente Beveren. Sinds 1986 is ze lid van het bestuur van de gidsenvereniging Beveren. Ze zet zich al jaren in voor het gidsgebeuren binnen de gemeente. Karine wil zich inzetten voor cultuur en erfgoed. Ook de toekomst van de Waaslandhaven krijgt haar bijzondere aandacht.

9: Femke Van De Voorde (Melsele) 30j

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 werd Femke voor het eerst verkozen. Ze zetelde ook 3 jaar in het provinciebestuur waardoor ze haar mandaat in de gemeenteraad niet opnam in 2013. De ondertussen jonge moeder van 3 kinderen wil zich inzetten voor een veilige schoolomgeving, een gezonde leefomgeving, en betere en veiligere fietsinfrastructuur.

10: Vincent Janssens 34j (Beveren)

Derde nieuwkomer is Vincent Janssens, sinds 2016 voorzitter van N-VA Beveren. De laatste jaren bouwde hij de partij mee verder uit op lokaal niveau. Voor Janssens zal het ook de eerste keer zijn dat hij deelneemt aan een verkiezing. Hij wil zich inzetten voor begroting en financiën, economie en haven. En als vader van drie jonge dochters staan ook mobiliteit, vrije tijd en onderwijs hoog op de agenda.

31: Els Verheyen 30j (Melsele)

Vierde nieuwkomer is Els Verheyen. Door als kind op te groeien in een landbouwgezin te Melsele heeft ze een hart voor de landbouw. Els werkt ondertussen al 11jaar bij de firma ABES/Katoennatie waar ze heel wat diverse administratieve taken uitvoert in de maritieme sector. De afgelopen 5,5jaar was ze zelfstandige horeca uitbaatster van café Tipiek in Beveren. Ze wil zich vooral inzetten voor de middenstand, landbouw, horeca en jeugd.

32: Jan Weyers 82j (Beveren)

Oude getrouwe en raadslid Jan Weyers is met zijn 82 lentes de ouderdomsdeken van de partij. Weyers is als mede stichtend lid van N-VA Beveren er van in het begin bij. De passie voor politiek is zeker niet afgenomen en daarom wil Jan zich blijven inzetten voor de partij. Al jaren zet hij zich in voor onze ouderen, en mensen in de armoede. Zijn grote liefde is en blijft de Koninklijke Piet Staut kring waar hij zich al jaren inzet voor cultuur.

33: Jan Van De Perre 56j (Kieldrecht)

Raadslid Jan Van De Perre heeft de afgelopen 5 jaar voor het eerst in de gemeenteraad gezeteld. Hij heeft zich de voorbije jaren mee ingezet om ons cultuurbeleid vorm te geven. Verder heeft hij ook nauwlettend de financiële situatie van het bestuur opgevolgd. Komende jaren wil Jan zich verder blijven inzetten voor cultuur, sport, financiën, en de leefbaarheid van de polderdorpen.

34: Roger Heirwegh 71j (Beveren)

Raadslid en voorzitter van afval intercommunale Ibogem Roger Heirwegh is met zijn staat van dienst van groot belang voor de partij. Door zijn enorme ervaring in de lokale politiek kan hij heel wat van onze jongeren en nieuwkomers veel bijbrengen. Als voorzitter van de seniorenwerking van N-VA Beveren wil hij zich versterkt inzetten voor de ouderen in onze maatschappij. Beveren is namelijk een sterk vergrijzende gemeente, en daar moet voldoende aandacht voor zijn.

35: Inge Brocken 39j (Beveren)

Vijfde nieuwkomer en tevens ook Lijstduwer Inge Brocken is geboren en getogen in Beveren. Ze had van jongs af aan een hart voor ondernemen. Komende vanuit een ondernemersgezin startte ze dan ook in 2010 met haar eigen kledingswinkel Derousseaux Grande. Maar de drang naar politiek was ook altijd al aanwezig. Nu krijgt ze een enorme uitdaging om als sterke vrouwelijke persoonlijkheid de N-VA lijst voor Beveren te duwen. Ze wil zich toeleggen op de thema’s middenstand, lokale economie, migratie, ouderzorg, armoedebestrijding, en sport.

Voorzitter Vincent Janssens: Onze eerste 10 en onze laatste 5 plaatsen zijn nu bekend. We hebben als bestuur heel veel vertrouwen in onze mensen. Op basis van hun profielen proberen we om aan alle thema’s voldoende aandacht te besteden. We werken de komende maanden verder om met een evenwichtig maar ambitieus verkiezingsprogramma naar buiten te treden. De uitdagingen zijn groot, maar wij zijn klaar om onze verantwoordelijkheid verder op te nemen.

Lijsttrekker Filip Kegels: We hebben van in het begin gekozen om onze partij ook te verjongen en te vernieuwen en dat met de steun van onze ervaren mensen. Een partij moet zichzelf blijven uitvinden om vandaag nog relevant te zijn. Met onze ploeg geloof ik erin dat we onze ambitie kunnen waarmaken. We willen voluit gaan om de grootste partij te worden in Beveren, dat is alvast onze ambitie. Ik ben alvast bereid om mijn verantwoordelijkheid op te nemen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is